Nijmeegs Ondernemer van het jaar 2016 Bastiaan Barenbrug van Koninklijke Barenbrug Groep

Op vrijdag 18 november is in De Vereeniging, tijdens de achtste Verkiezing Nijmeegs Ondernemer van het Jaar, Bastiaan Barenbrug van de Koninklijke Barenbrug Groep uitgeroepen tot de Nijmeegse Ondernemer van het Jaar 2016.

Bastiaan Barenbrug geeft leiding aan De Koninklijke Barenbrug Groep, welke is opgericht in 1904 en is uitgegroeid tot een wereldwijd opererend familiebedrijf met het hoofdkwartier in Nijmegen en op dit moment de tweede speler in de wereld als het gaat om gras.

Bastiaan Barenbrug ontving de award uit handen van Antoine Driessen, directievoorzitter Rabobank Rijk van Nijmegen.

De onafhankelijke jury bestond uit Theo Joosten (HAN), Jack van Poll (Nijmeegs Ondernemer van het Jaar 2015) en Margriet Schoevaart (bestuurslid Nijmeegs Ondernemerscafé).

Voor de titel Nijmeegs Ondernemer van het Jaar 2016 waren eveneens genomineerd: Joep Burghouts van Burghouts Bedrijven en Dennis Ederzeel van Hoogenboom Mode.

Sander en Aïda Hendrix van Blue inspired by MANNA ontvingen de aanmoedigingsprijs.

De jury kende de aanmoedigingsprijs toe vanwege het nieuwe concept. Blue inspired by MANNA is via funding mogelijk gemaakt door 24 ondernemers die het lef hadden om zich aan dit concept te verbinden.

Voorafgaand aan de Verkiezing vond voor de tweede keer de Nijmeegse Ondernemerspitch plaats. Het doel van de Nijmeegse Ondernemerspitch is om innovaties van bestaande en/of startende bedrijven een podium te bieden en tegelijkertijd verbindingen te maken met investeerders die het product/dienst verder kunnen helpen. De pitchers waren Hans Platteeuw van Avivia, Ward van Buul van JointSphere, Geert Klein Breteler van Momala en Jan Albert (Noes) de Vries van Urogyn.

Onze dank gaat uit naar hoofdsponsor Rabobank Rijk van Nijmegen en de ondersteuning door de Gemeente Nijmegen afdeling Economische Zaken en het Werkbedrijf Nijmegen, naar de subsponsoren Poelmann van den Broek advocaten en de Faculteit der Managementwetenschappen van de Radboud Universiteit, naar ondersteunend partner De Driestroom, naar de partnersponsoren BDO en ANAC en naar de supplier partners Stadsschouwburg en De Vereeniging, Leenders Thuis op Kantoor! en Modalena.

De Verkiezing Nijmeegs Ondernemer van het Jaar en de Nijmeegse Ondernemerspitch is een breed Nijmeegs netwerkevenement en wordt mede gesteund door de zakelijk netwerk partners TPN West, NUL24, Huis voor de Binnenstad, Novio Tech Campus en VNO-NCW.

 

Nijmeegs Ondernemer van het Jaar

2016: Bas Barenbrug van Koninklijke Barenbrug Groep
2015: Jack van Poll van Isatis Group
2014: Miriam en Ronald Thoonen van Thoonen Metaalbouw
2013: Pieter Spierings van Spierings Medische Techniek
2012: Familie Kampschreur van Holland Food Sevice
2011: Gebroeders Peters van ANAC Carwash
2010: Eelco Ebbers en Frank Leemhuis van Mercachem
2009: Frans Vogelzangs van Flame Guard