Verkiezing Ondernemer van het Jaar

img_7384nijmeegse-ondernemer-van-het-jaar-2016-4576
img_7297nijmeegse-ondernemer-van-het-jaar-2016-4583

Bastiaan Barenbrug van de Koninklijke Barenbrug Groep is Nijmeegs Ondernemer van het Jaar 2016

Op vrijdag 18 november is in De Vereeniging, tijdens de achtste Verkiezing Nijmeegs Ondernemer van het Jaar, Bastiaan Barenbrug van de Koninklijke Barenbrug Groep uitgeroepen tot de Nijmeegse Ondernemer van het Jaar 2016.

Bastiaan Barenbrug geeft leiding aan De Koninklijke Barenbrug Groep, welke is opgericht in 1904 en is uitgegroeid tot een wereldwijd opererend familiebedrijf met het hoofdkwartier in Nijmegen en op dit moment de tweede speler in de wereld als het gaat om gras.

Bastiaan Barenbrug ontving de award uit handen van Antoine Driessen, directievoorzitter Rabobank Rijk van Nijmegen.

De onafhankelijke jury bestond uit Theo Joosten (HAN), Jack van Poll (Nijmeegs Ondernemer van het Jaar 2015) en Margriet Schoevaart (bestuurslid Nijmeegs Ondernemerscafé).

Voor de titel Nijmeegs Ondernemer van het Jaar 2016 waren eveneens genomineerd: Joep Burghouts van Burghouts Bedrijven en Dennis Ederzeel van Hoogenboom Mode.

Sander en Aïda Hendrix van Blue inspired by MANNA ontvingen de aanmoedigingsprijs.

De jury kende de aanmoedigingsprijs toe vanwege het nieuwe concept. Blue inspired by MANNA is via funding mogelijk gemaakt door 24 ondernemers die het lef hadden om zich aan dit concept te verbinden.

Voorafgaand aan de Verkiezing vond voor de tweede keer de Nijmeegse Ondernemerspitch plaats. Het doel van de Nijmeegse Ondernemerspitch is om innovaties van bestaande en/of startende bedrijven een podium te bieden en tegelijkertijd verbindingen te maken met investeerders die het product/dienst verder kunnen helpen. De pitchers waren Hans Platteeuw van Avivia, Ward van Buul van JointSphere, Geert Klein Breteler van Momala en Jan Albert (Noes) de Vries van Urogyn.

Onze dank gaat uit naar hoofdsponsor Rabobank Rijk van Nijmegen en de ondersteuning door de Gemeente Nijmegen afdeling Economische Zaken en het Werkbedrijf Nijmegen, naar de subsponsoren Poelmann van den Broek advocaten en de Faculteit der Managementwetenschappen van de Radboud Universiteit, naar ondersteunend partner De Driestroom, naar de partnersponsoren BDO en ANAC en naar de supplier partners Stadsschouwburg en De Vereeniging, Leenders Thuis op Kantoor! en Modalena.

De Verkiezing Nijmeegs Ondernemer van het Jaar en de Nijmeegse Ondernemerspitch is een breed Nijmeegs netwerkevenement en wordt mede gesteund door de zakelijk netwerk partners TPN West, NUL24, Huis voor de Binnenstad, Novio Tech Campus en VNO-NCW.

De genomineerden van 2016 waren:

 • Bastiaan Barenbrug van Koninklijke Barenbrug Groep
 • Joep Burghouts van Burghouts Bedrijven
 • Dennis Ederzeel van Hoogenboom Mode
  Een kennismaking met deze drie familiebedrijven.
  De Koninklijke Barenbrug Groep is een multinational in de graszaadsector. Zoals zij zelf zeggen: Great in Grass. Al meer dan 100 jaar loopt de Koninklijke Barenbrug Groep voorop in grassenveredeling, productie, verkoop en marketing van graszaden. De grassen zelf tref je aan in sportvelden, in voetbal stadions, op golfbanen, als openbaar groen en weides over de hele wereld. Gras is niet alleen landbouwkundig maar ook economisch en ecologisch evident van waarde.Met vestigingen in 18 landen en op 6 continenten zetten zich dagelijks ruim 700 medewerkers in. Bij de Nederlandse vestiging in Nijmegen werken ruim 100 medewerkers. Onlangs is de Barenbrug Academy van start gegaan.Burghouts Bedrijven is een van de grotere vastgoedonderhoudsbedrijven in de regio Nijmegen. Burghouts Bedrijven is in 1928 als schildersbedrijf gestart en is uitgegroeid tot een veelzijdig onderhoudsbedrijf. Anno 2016 richt Burghouts Bedrijven zich op het duurzaam onderhouden, verbouwen en renoveren van vastgoedobjecten in de bestaande woningvoorraad. Met als doel om de levensduur van het object op een rendabele en (maatschappelijk) verantwoorde wijze te verlengen.Duurzaamheid, samenwerken en maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn de kernwaarden van Burghouts Bedrijven. Van dat laatste getuigt de Stichting Burghouts, die in 2008 door de medewerkers is opgericht en aan de familie Burghouts is geschonken in het kader van het 80 jarig jubileum van het bedrijf.

  De modebewuste man of vrouw winkelt bij Hoogenboom Tijd voor Mode in Nijmegen. De winkels van Hoogenboom Men en Hoogenboom Women zijn gevestigd in het hart van Nijmegen. Met een gevarieerde en eigentijdse collectie, de beste mode labels en met medewerkers die de tijd voor je nemen, is een bezoek aan Hoogenboom een ware belevenis.

  Hoogenboom onderscheidt zich al vele jaren met een uitgebreide keuze aan stijlvolle en luxe dames- en herenmode van de hoogste kwaliteit. Deze collecties worden zorgvuldig, vakkundig en met passie samengesteld. De enthousiaste en deskundige medewerkers van Hoogenboom geven de klanten een eerlijk en persoonlijk advies in een prettige omgeving. De jongste aanwinst in de collectie is een eigen magazine, Stads.
  nop-20161021-tz-ondernemerscafe-200

Archief Verkiezing Nijmeegs Ondernemer van het jaar.

In 2016 mede mogelijk gemaakt door:

 sponsor_verkiezing_nijmeegsondernemer_van_het_jaar_2016-01 sponsor_verkiezing_nijmeegsondernemer_van_het_jaar_2016-02 sponsor_verkiezing_nijmeegsondernemer_van_het_jaar_2016-03 sponsor_verkiezing_nijmeegsondernemer_van_het_jaar_2016-04 sponsor_verkiezing_nijmeegsondernemer_van_het_jaar_2016-05 sponsor_verkiezing_nijmeegsondernemer_van_het_jaar_2016-06 sponsor_verkiezing_nijmeegsondernemer_van_het_jaar_2016-07 sponsor_verkiezing_nijmeegsondernemer_van_het_jaar_2016-08 sponsor_verkiezing_nijmeegsondernemer_van_het_jaar_2016-09 sponsor_verkiezing_nijmeegsondernemer_van_het_jaar_2016-10 sponsor_verkiezing_nijmeegsondernemer_van_het_jaar_2016-11 sponsor_verkiezing_nijmeegsondernemer_van_het_jaar_2016-12

Wilt u net als bovenstaande sponsoren deel uitmaken van de Verkiezing Nijmeegs Ondernemer van het jaar 2016 & De Nijmeegse Ondernemerspitch? Klik dan hier voor meer informatie.