Nijmeegs Ondernemer van het Jaar 2017 is Gert-Jan Willems van UTS Verkroost B.V.

Op vrijdag 17 november 21017 is in de Vereeniging, tijdens de negende verkiezing Nijmeegs Ondernemer van het Jaar, Gert-Jan Willems van UTS Verkroost B.V. uitgeroepen tot de Nijmeegse Ondernemer van het Jaar 2017.

Gert-Jan Willems nam in 2013 UTS Verkroost over, al sinds 1926 een begrip in verhuizingen. Gert-Jan Willems heeft de mogelijkheden benut om vanuit een gevestigd verhuisbedrijf een facilitair logistiek dienstverlener te realiseren door zich te richten op het volledig ontzorg-concept in verschillende marktsegmenten, door de ontwikkeling van de medewerkers voorop te zetten en door op zoek te blijven gaan naar nieuwe concepten, zoals het ontmantelen en verhuizen van productielijnen en laboratoria. UTS Verkroost staat inmiddels bekend als dé ziekenhuisverhuizer van Nederland en kent hoge scores bij de medewerkerstevredenheid.

De jury spreekt haar lof uit over de vastberadenheid en het lef dat Gert-Jan Willems laat zien in het ontwikkelen van nieuwe logistieke en facilitaire concepten, waarbij hij risico’s niet uit de weggaat.

Gert-Jan Willems ontving de award uit handen van Jan Zoetelief, wethouder Werk, Inkomen, Economie en Toerisme van de gemeente Nijmegen.

De onafhankelijke jury bestond uit Theo Joosten, HAN; Jack van Poll, Isatis Group; Bastiaan Barenbrug, Nijmeegs Ondernemer van het Jaar 2016; Peter van Mulkom, ROC Nijmegen; Jan Zoetelief, wethouder Werk, Inkomen, Economie en Toerisme van de gemeente Nijmegen en Margriet Schoevaart, juryvoorzitter en bestuurslid Nijmeegs Ondernemerscafé.

Voor de titel Nijmeegs Ondernemer van het Jaar 2017 waren eveneens genomineerd: Eric Goorsenberg van Goorsenberg Fijnmechanische Industrie en Patrick Schreven van ECO-PLUS BOUW.

Voorafgaand aan de Verkiezing vond voor de derde keer de Nijmeegse Ondernemerspitch plaats. Vier innovatieve en nog onbekende lokale bedrijven presenteerden hun bedrijfsvisie met een vraag of idee met als doel om de aanwezige ondernemers en investeerders te enthousiasmeren om hun bedrijf, product of dienst verder te helpen. Zij vertelden vooral ook waar zij nationaal of internationaal succesvol mee zijn.

De pitchers waren: Eef Lamers van Gight, Paul Bouwmeester van ChangeMyCar, Roy Haan van iGene en Stefan Blankenborg van Enki Energy.

Onze dank gaat uit naar hoofdsponsors Rabobank Rijk van Nijmegen en Werkbedrijf Rijk van Nijmegen; naar de sponsoren Poelmann van den Broek Advocaten, ANAC, Nedflex Nijmegen, Voor Nijmegen.NU, NUL24, De Vereeniging, Modalena, Showcase, Orange Films, Agency-X, Mediamail, Studio evi, Bierproeven.NU, VNO-NCW en naar mediapartner Nijmegen Business. Speciaal bedanken wij de Gemeente Nijmegen afdeling Economische Zaken.

De Verkiezing Nijmeegs Ondernemer van het Jaar en de Nijmeegse Ondernemerspitch is een breed Nijmeegs netwerkevenement dat mede mogelijk wordt gemaakt door het Nijmeegs Ondernemerscafé.

 

Nijmeegs Ondernemer van het Jaar

2016: Bastiaan Barenbrug van Koninklijke Barenbrug Groep
2015: Jack van Poll van Isatis Group
2014: Miriam en Ronald Thoonen van Thoonen Metaalbouw
2013: Pieter Spierings van Spierings Medische Techniek
2012: Familie Kampschreur van Holland Food Sevice
2011: Gebroeders Peters van ANAC Carwash
2010: Eelco Ebbers en Frank Leemhuis van Mercachem
2009: Frans Vogelzangs van Flame Guard